fredag, juni 08, 2007

Klods-Hans havde pludder i lommen...

... jeg har risotto! :-) Værs' go' Lizelotte - og andre, der måtte være interesserede. :-)

Pernilles risotto med rejer

Til 4 personer (eller 2 meget sultne...)

  • 3 gulerødder i tynde skiver
  • 2 røde peberfrugter i tynde strimler *)
  • 2 grofthakkede løg
  • 3 dl risottoris (fås i større supermarkeder)
  • 2 dl tør hvidvin
  • ½ l hønsebouillon
  • Salt efter behag (men pas på - både ost og bouillon salter jo osse...)
  • 100 g wanna be-parmesan (dvs. revet og på pose)
  • 200 g rejer i lage (jeg bruger dog gerne flere) eller nogle tigerrejer **)

Sådan gør du:

Rens og snit gulerødder og peberfrugter. Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits dem 1 minut.

Tag op og svits så grofthakkede løg og ris ½ minut (måske skal gryden ha’ en smule smør på ny).

Tilsæt så hvidvinen og lad koge, til vinen er dampet af.

Hæld derefter bouillon i retten og lad koge ved svag varme i 13 minutter.

Så kommes grøntsagerne i igen, og retten koger i yderligere 2 minutter.

Der tilsættes ost og retten vendes godt rundt. Smag evt. til med salt og peber.

Fjong badabing - retten er færdig og nydes selvfølgelig med et glas af den hvidvin, der blev tilbage!

Velbekomme!



*) Evt. kan osse tilsættes 250 g champignons, som ristes på en pande med lidt citron- eller limesaft og 1 tsk salt, før de kommes i retten sammen med de svitsede gulerødder og peberfrugter til sidst.

**) Er man på frierfødder, eller skal man virkelig sige undskyld, kan i stedet anvendes et par håndfulde forkogte (røde) tigerrejer.
Bruger du tigerrejer, så steg dem på panden i lidt citronsaft og salt og peber 1-2 minutter, inden de kommes i retten. Lidt af stegevæden hældes med i retten.

6 Comments:

Anonymous toke sagde...

Mmmmmmmmmm!

Denne ret kan varmt anbefales, den er aldeles fantastisk!

PS: Til gengæld har du vist fået lavet en fejl med dit link til Lizelottes blog i toppen, det værker i hvert fald ikke i opera :-).

08 juni, 2007 08:24  
Anonymous Alice M sagde...

Må man komme med et forslag til tilsætning af havdyr?¨

I Netto og andre supermarkeder kan man ofte få en frossen blanding der hedder Seafoodmix. DET er godt til Risotto med muslinger, rejer og blæksprutte :D
Så er det nemlig næsten ligesom dengang man var i Portugal :D

08 juni, 2007 08:59  
Anonymous Kontorchefen sagde...

Giver den videre til konen, tak.
God weekend, og tak for kampen :-)

08 juni, 2007 13:38  
Blogger Lommen sagde...

@Toke:
Tak, tak. :-)

Osse for at gøre opmærksom på fejlen. Var ret træt, da jeg skrev indlægget, fordi jeg havde haft en... meget engageret... eksalteret ;-) ven på besøg.
Det sku' være rettet nu.

Alice M:
Ja da! Altid skønt med tilføjelser og forslag til forbedringer! :-) Må prøve det mix dér - selv om de jo snakker meget om den høje værdi af tungmetaller i den slags... ;-(
Uuuh, har længe gerne villet se Portugal. Især den østlige del.

@Kontorchefen:
Din svagpisser! *Griner kærligt* Du ska' da FORFØRE konen med denne ret. Ikke sætte hende i arbejde. :-D Tro mig, det virker - udmærket forspil til forsoning. Uanset hvad den så nærmere skal gå ud på... ;-)
Selv go' weekend!

09 juni, 2007 16:33  
Blogger Lizelotte sagde...

UHM det ser lækkert ud --- jeg vil lave en stor sexet portion til mit eget personlige handyr ... men vil nok tillade mig at tilsætte kylling isf. alt det der fiskede noget...

...og RIGTIG parmesanost ... den anden slags har jeg opgivet for længe siden... ;-)

11 juni, 2007 21:13  
Anonymous toke sagde...

Havde slet ikke set du havde svaret :-).

Hmmm, en engageret, eksalteret ven.... Dem har du da vist ingen af?! :-D

I øvrigt er det et lidt spøjst første hit der kommer på google når man søger på eksalteret... Skulle bare se om jeg kunne finde ud af hvor ordet kom fra :-).

13 juni, 2007 19:17  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home