torsdag, marts 08, 2007

Nazi

Som det vil være nogle af læserne bekendt, bor jeg sammen med femogtyve andre mennesker i Huset mellem de to Søer. Heldigvis er det langt det meste af tiden en meget behagelig boform, og vi er gode til sammen at træffe de beslutninger, der nu skal træffes i fællesskab og derudover værne om privatlivets fred, retten til forskellighed og alt det dér, som man i lidt højere grad ku' ta' for en selvfølge førhen...

Men sidste år havde vi en kedelig, for ikke at sige ubehagelig, oplevelse. En mandlig beboer sprang under Muhammedkrisen ud som fuldblods nazisympatisør (inkl. privat korrespondance med ét af de navne, man oftest hører nævnt ifm nazistiske aktiviteter i den danske offentlighed, Kai Vilhelmsen).

Når jeg tilføjer, at der boede (og bor) en muslimsk, iransk mand over for den lejlighed, som denne fyr boede i, og at de to delte køkken, ja, så kan I jo overveje, hvor galt det gik... Heldigvis nåede det ikke længere end nogle ondskabsfulde skriverier på en tavle i det ene af vores to fælleskøkkener, før nogle af de øvrige beboere sagde klart og tydeligt fra med den begrundelse at "jo, selvfølgelig måtte folk ha' deres holdninger, men på den anden side var vores fællesarealer ikke et politisk forum, hvor politiske kampe og stridigheder skulle udkæmpes".

Derefter var der sikret ro i lejren. Heldigvis!

Hvorfor kom jeg så til at tænke på det?

Jo, i går aftes, da jeg åbnede mit køkkenskab, som traditionen tro er overklistret med diverse kærligt drillende avisudklip, som ku' formodes at sige noget om min personliglighed, sad der et nyt - kæmpestort - udklip.
Det sad ikke på skabslågen, sådan åbent og høhø-agtigt, men derimod inde i selve skabet og virkede lidt fordækt. Der stod (citeret efter hukommelsen):

"MIG, MIG, MIG, JEG ER VIGTIG, SE PÅ MIG, MIG, MIG, MIG".

Jeg fik øjeblikkeligt ondt i maven. Og så genoplevede jeg konflikten fra sidste år. Faktisk var den lidt af et mareridt med beskyldninger og løgne og rygter osv.. Jeg blev osse selv chikaneret på forskellige måder. Det stod nemlig klart for vores "hus-nazi", at jeg er (om end moderat) venstreorienteret og ofte melder klart ud, at jeg ikke vil acceptere chikane og forfølgelse hverken af mig eller mine medmennesker. Så jeg fik på hatten og måtte flere gange vaske skældsord af fællestavlen o. lign.. Nogle få måneder senere flyttede ham fyren heldigvis til manges tilfredshed.

Men i går... I går var det bare en rar og venlig bofælle, der ville drille og ikke havde kunnet finde plads til sit udklip på ydersiden af mit skab, og som ikke anede noget om sidste år, som jo er længe siden... :-) En bofælle, der synes, jeg kan være møghamrende dominerende, men som osse ved, at folk ikke er mere dominerende end andre giver dem lov at være. En bofælle, jeg sagtens kan stå og hyggesludre med over madlavningen flere aftener om ugen.

Lommen - hvor ser man dog bare alting i lyset af sin egen erfaring!

2 Comments:

Anonymous 8210_mugge sagde...

Ham her har du vist skrevet om før, men er det bare mig eller er han gået fra i dine tidligere indlæg her på bloggen at være omend ikke stærkt højreorienteret men i alt fald lettere fremmedfjendsk til nu at være nazist? Har du haft yderligere kontakt med ham eller skrev du bare forkert i sin tid?
Så vidt jeg ved, er Kaj Vilhelmsen i øvrigt ikke nazist, men derimod både demokrat og kristen, det var ham beboeren også, ikke? Altså kristen?
Hvad måtte du i øvrigt udholde af chikane? At nogen gad sige dig imod?

12 marts, 2007 01:35  
Blogger Pernille sagde...

@8210mugge:
Orv, du har fulgt med længe - eller blot læst grundigt...

Jo, jeg har skrevet om ham eks-beboeren før. Men det var først efter mine daværende indlæg, at jeg fx fandt ud af, at pågld beboer havde billeder af Hitler hængende i sin bolig... Og nej, dét i sig selv gør ingen til nazist. Men jeg har derudover hørt ham betvivle Holocaust i fuld offentlighed. Så står jeg af!
Jeg havde ikke lyst til/så ingen grund til at blogge om den udvikling i sagen, da jeg først fandt ud af disse ting et godt stykke tid, efter at jeg skrev posten om at stjæle andres personlighed.

Jeg har anført, at bemeldte person nærede modvilje mod alt ikke-kristent. Om han selv opfattede sig som kristen, aner jeg ikke.

Mht. Vilhelmsen så er det da muligt, han opfatter sig selv som kristen. Jeg mener imidlertid ikke, at hans Radio Holger har meget med kristendom og/eller næstekærlighed at gøre. Og der må vel være gode grunde til, at han flere gange er dømt efter racismeparagraffen.

Jeg blev ikke sagt imod politisk. Havde det blot været dét, havde man da sikkert kunnet kalde det både 'forfriskende' og 'udfordrende'. Ham her svinede mig imidlertid bare til for ting, der slet intet havde med politik at gøre.

12 marts, 2007 01:54  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home