søndag, august 13, 2006

Ka' I osse mærke det?

Det er muligvis ikke velset, at jeg skriver det følgende, men ved I, hvad der trods alt liver mig op midt i alt det forvirrende og dybe (som der nok skal komme noget om her i Baglommen)?

Når jeg åbner vinduet i min hybel, så lugter der nu af MULD. Når jeg ligger og er ved at falde i søvn om aftenen, så kan jeg pludselig oftere høre regnens trommen på taget (ja, for jeg bor nemlig øverst i Huset), vi har atter fundet tepotter og stearinlys frem i vores to fælleskøkkener, og i dag har jeg for første gang i noget, der ligner tre måneder, haft sokker på. Og så det grå lys og regn og rusk...

Jeg ER nok mærkelig, men jeg har altid godt kunnet lide efteråret. Ikke kun for regn og rusk, selvfølgelig, men da naturligvis osse for de anderledes solnedgange og ikke mindst de mange flotte farver på træerne i skoven. Nu er det osse snart på tide at dampe til Sverige og putte sig i Smålandsidyllen med tæpper, sweatre og varmedunk - der føles som Himmerige efter en lang fodtur i vandrestøvlerne.

Og så ikke ét ord om, at så er osse vinteren tættere på...

Lommen - nu med bittesmå, rare efterårsfornemmelser

10 Comments:

Blogger Terse sagde...

Du er ikke alene. August, september, oktober og til dels november er den absolut bedste tid på året!

13 august, 2006 23:13  
Blogger Pernille sagde...

... Siger kvinden, der vist nok tager på ferie i morgen tidlig. Men det er måske til et efterårsagtigt sted? !-) Nå, men det var da herligt, at i det mindste ikke alle synes, det er mystisk at ku' li' efteråret.

Helt uden for kontekst: Har netop til aften lavet lidt reklame for dig i kommentartråden ovre hos Susling. Tilsyneladende er der flere voksne mennesker, end man lige umiddelbart sku' tro, som kører forsinkede teenageflip... !-)

13 august, 2006 23:21  
Anonymous Acq sagde...

efterår er for fedt! De dér fugtige morgner med dis i spindelvæv og skarp luft! Uhmmm!

13 august, 2006 23:31  
Blogger Pernille sagde...

@Acq: Jamen, præcis! :-) Godt ramt!! At jeg så bedst kan li' morgenen, hvis jeg får tid til at vågne ordentligt i den, skal så ikke lægges efteråret til last... !-)

13 august, 2006 23:57  
Blogger Mie sagde...

Mmmmmmefterår! Alt er smukt om efteråret - mennesker er brune og lever stadig på sommerens overskud, naturen bugner af farver, alt er modnet og plukkeklart...

Mmmmmm...efterår...

Perfekt ville det selvfølgelig være, hvis det blev fulgt af forår :-)

14 august, 2006 12:03  
Blogger Lizelotte sagde...

Det fede ved årstider er, at man liige når at blive sommermæt, og så kommer det sprøde efterår.

Derefter vintermørkehygge, og så begynder det at blive grønt og spire ... und sofort!

Årstider er nu en god opfindelse...

14 august, 2006 13:29  
Blogger Pernille sagde...

@Mie og Lizelotte: Enig med Mie. :-) Hvis foråret kom umiddelbart efter efteråret, SÅ ville der virkelig være noget ved konceptet årstider! Jeg synes, vinteren er SÅ dårlig en opfindelse. - Og januar måned i sig selv er nærmest uantagelig! Selvfølgelig kan man hygge sig indendøre, men det er jo nærmest ikke et VALG, man har, vel? Well, glæder mig nu alligevel til at tvære bofællerne i en ordentlig sneboldSkamp nede foran Huset... !-)
Derudover: Hvem f... er BRUNE om vinteren (ud over dem, som ligger i cancergrillen et par gange om ugen, altså? - Ja, for det er IKKE mig, Mie! :-S)

14 august, 2006 15:11  
Anonymous Daniel sagde...

August er aldeles ikke efterår, ville jeg nok sige. Herovre siger de at efteråret ikke begynder før d. 21. september...

Skal jeg forresten skrive mine kommentarer på engelsk for at have en eller anden slags balance? :)

14 august, 2006 20:13  
Anonymous Sine sagde...

"Da si'r Rosalina, ved du hvad?
Jeg glæder mig til efteråret kommer
Det har altid gjort mig stærk og glad
Jeg syn's, jeg går i stå, når det er sommer
Efterårets farver, de har glød og temperament
Jeg føler mig som genfødt hver eneste gang
Åh ja... Åh ja, åh ja, åh ja..."

Benny Andersen sunget af Povl Dissing citeret efter hukommelsen...

14 august, 2006 20:29  
Blogger Pernille sagde...

@Daniel: Godt så. Lover hermed fremover at kommentere din blog på fransk, så osse samfundets øverste klasser kan være med... eller noget. !-)
Du har for resten fuldstændigt ret i, at august ikke officielt er en efterårsmåned. Problemet er bare... Her LUGTER altså af efterår nu. Og så er det efter mine bedste begreber... efterår. Og nu har det lige styrtregnet 2-3 timer i træk, hvilket ikke er sket i løbet af sommeren, så jeg tror, den er sikker.

@Sine: Aaaah... Go'e, gamle Benny-drengen! :-) Så længe jeg bare ikke skal SE på Povl D. :-S
Og som bonus uden for tråden-kommentar: Der er en præst, som efterspørger opskriften på dit berømmelige speltbrød. Ku' du ikke oprette en madlavnings- og bageblog? !-)

15 august, 2006 04:45  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home