fredag, september 15, 2006

Masser af lækker og gratis mad...

...men var der nogen, der ville ha' den???

Har lige fået mig en ny bitjans ved siden af studierne. Den indebærer ud over en ganske hæderlig løn blandt andet det herlige frynsegode, at jeg efter fyraften kan forsyne mig med så meget af al den lækreste nylavede mad, jeg overhovedet orker at slæbe - og ja, der er osse bagere på stedet, så skønne boller og kager af alle slags ryger osse med ned i tasken.
Som en af mine gode venner (der har læst lidt for meget oldgræsk) ynder at udbryde, når vi andre ville sige noget i retning af fjong, top, dollar: "Smukt, godt og retfærdigt, Pernille! Det er, hvad det er!"

Men hvorfor er det så, at når jeg sådan en fredag efter fyraften tager kontakt til tre af mine bedste venner og tilbyder en slat af al den gode (gratis!) mad, får jeg af dem alle tre svar gående på, at "nej, jeg er simpelthen så kvast, at jeg tidligt i seng i dag!"??? Altsååå... Vi taler folk, der normalt gladeligt stæser den halve by rundt efter godt selskab, lange snakke med højt lixtal (hvis en snak da ku' ha' det) og dejlig rødvin. Kort sagt: Livsnyderi til så silde, at det bliver årle.

Men ak, ak: Én sku' "vende døgnrytme" (betegnende nok et tilbagevendende projekt i min vennekreds...), en anden overtrækker så jævnligt (og osse nu) så grelt på socialiseringskontoen, at han mod ugens slutning ender med at gå fuldstændigt i coma, hvis han bare så meget som smiler til sin pizzamand, og en tredje havde minsandten besluttet at fejre sin nye ansættelse i et meget velanset firma med en omgang luksusforkølelse. I seng med hende! Vi ser hende garanteret tidligst tirsdag - feberen havde indfundet sig...

Dér stod jeg så med al min mad. Men hav ikke ondt af mig! Det har været en dejlig fredag aften, og nu er jeg simpelthen så kvast, at jeg bare i seng...

Først ska' I dog lige ha' at vide, at I missede...

-Nybagt fransk- og rugbrød
-Sandwich af foccaciabolle med hjemmelavet tunmousse
-Hjemmerørt hønsesalat med frisk grøn salat
-Nystegt roastbeef i store flotte skiver, hjemmerørt remoulade samt hvad dertil hører af pickles og "sager"
-Oksekødsfrikadeller med feta og "græske" krydderier
-Hjemmebagte linser med den bedste (seriøst! -Og jeg er linseconnaisseur...) vanillecreme
-Frisk frugt
-... Samt selvfølgelig espresso à la Lommen

Ha! Hader egentlig følgende sætning, men her passer den bare så godt: Så kan i lære det, kan I!

Lommen - mæt og tilfreds med sig selv og sit liv :-)

8 Comments:

Blogger Maria sagde...

Uhm, hvor lyder det mad bare lækkert.

Hilsen livsnyderen :)

16 september, 2006 11:14  
Anonymous Hofrahobro sagde...

Øøøv-Jeg gik vist glip af et rigtigt lækkert måltid i fredags! Trods min glæde for mad, måtte jeg blive i sengen med en hel rulle toiletpapir! Men jeg kan da håbe på en invitation senere?!:-)

16 september, 2006 16:59  
Blogger Pernille sagde...

@Maria: Ja, gør det ikke? :-) Kan osse godt forestille mig journalisten sætte pris på et godt glas vin og mad, der smager af noget efter deadline... !-)

@Ho: Kan jeg da i øvrigt ikke kalde dig, Søde! :-S Håber, du snart er på benene igen - meget passende er invitationen til mit ydmyge hjem nemlig stående, når det kommer til dig...

16 september, 2006 17:14  
Blogger Tossen sagde...

Umm, ja det lyder virkelig som om jeg er gået glip af noget. Men så kan jeg jo lade være med at være en træt gammel mand ;-). Jeg håber at muligheden byder sig igen en anden dag, hvor jeg ikke er ved at dratte omkuld.

16 september, 2006 17:52  
Blogger Maria sagde...

Helt sikkert Lommen, men også før deadline :D

16 september, 2006 19:44  
Anonymous Simon sagde...

Uha Pernille. Det lyder godt. Et er at jeg ikke kan forstå at nogen ikke har lyst til at mødes med dig. Noget andet er så er de også siger nej til godt mad!?

Uforståeligt. Det er jo dobbelt bonus. Det er som slik med sukker på :)

18 september, 2006 13:25  
Blogger Pernille sagde...

@Tossen: Nu går man jo notorisk glip af noget, hver gang man siger nej til mit selskab... !-)

@Maria: Hm... Lyder bekendt... !-)

@Simon: Ahem... Nu siger du 'slik'. I mangel af bedre må jeg da så til al min læsning over og hente mig noget "lade"... *aaargh*

18 september, 2006 13:43  
Anonymous Nette sagde...

Hej Lommen..
Ville bare lige sige Hej, og tak for looket..
Glæder mig til en opdatering..
Knus Nette :)

20 september, 2006 09:42  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home